Näin matkustat lasten kanssa mahdollisimman jouhevasti autolla

Näin matkustat lasten kanssa mahdollisimman jouhevasti autolla

Automatka lasten kanssa – uhka vai mahdollisuus?


Kesä ja lomat ylipäätään on ihanaa aikaa pakata perhe autoon ja matkata reissuun vähän kauemmaksikin. Joskus reissu kauas tarkoittaa parin sadan kilometrin matkaa mummolaan. Jotkut – hurjimmat meistä – matkaavat lasten kanssa autolla pitkin Eurooppaa.


Oli matka sitten lyhyt tai pitkä, voi reissuun lähtö ja sen sujuminen jännittää. Toisaalta vaakakupissa painaa ihanat tavoiteltavat lomakokemukset, mutta toisaalta reissuraivareihinkin voi joskus olla syytä varautua.
Emme voi viedä pois teinin hapanta naamaa tai uhmaikäisten kiljuntaa, mutta hyvällä valmistautumisella ja pakkaamisella voi välttää monta sudenkuoppaa reissumatkan varrella.

5 x vinkkiä parempaan automatkailuun perheen kanssa:


Pakkaa ajatuksella. Sen lisäksi, että reissukohteen sää ja muut reunaehdot kannattaa pitää mielessä laukkuja pakatessa, on hyvä miettiä, millaisiin kasseihin tavarat kannattaa laittaa ja mihin kohtaan autoa mikäkin tavara kannattaa sijoittaa. Esimerkiksi matkasänkyjä tuskin tarvitsee ajon aikana, joten ne voi laittaa aivan takakontin perälle. Toisaalta varavaatteet on hyvä olla katastrofien varalta käden ulottuvilla.
Ota matkustamon puolelle evästä ja mitävaanvoitapahtua -kassi, jonka sisällön jokainen perhe tietää itse parhaiten. Käytännössä siihen kannattaa pakata kaikki se, mitä varmasti tai mahdollisesti tarvitaan ajon aikana, tai mikä helpottaa matkantekoa ja ihmisten viihtyvyyttä. Näitä on esimerkiksi eväät (paljon!), talouspaperia tai vaikka kosteita liinoja (koska eväät ja puskapissat), aurinkolasit (koska lomalla tulevaisuus häikäisee) ja toki pädit ja pelit, jos ne on koettu hyväksi.


Kun pakkaat, muista, että tavarat pitää olla niin kiinnitetty ja aseteltu siten, ettei äkkijarrutuksenkaan aikana mikään kassi tai vaikka lastenrattaat pääse liikkumaan ihmisten päälle auton sisässä.
Mieti, mikä ajoaika olisi paras mahdollinen. Totta kai ruuhka-ajat kannattaa välttää, mutta vielä tärkeämpää voi olla sijoittaa reissu aikaan, jolloin lasten on mukavin istua autossa. Tällainen aika voi olla vaikkapa päiväunien aikaan.


Pohdi, sopiiko yösiirtymät teidän perheelle. Joskus voi olla helppoa ja lapsista myös jännittävää, jos ainakin osa reissusta taitetaan yöaikaan. Lapsille yöpuvut (ja Suomen kesässä unimaskit) ja eikun vaan menoksi. Riskinä tässä tosin on se, että perillä saattaa odottaa virkeät lapset ja väsyneet vanhemmat.

Muista vielä, että…


Joskus kaikesta hyvästä valmistautumisesta huolimatta matka ei mene odotetusti. Tsemppiä ja luottoa siihen, että seuraava kerta on jo parempi!

Seuraa meitä somessa:

Ihmisläheistä autokauppaa! Löydät meidät Turusta, Vantaalta ja Lempäälän Ideaparkista. Tule XBILiin ja etsitään yhdessä sinulle järkidiili!

Foreign purchases:

If you would like to sell your car to us, please email us to the following address: Jan.matinniemi@ximport.fi

XBIL Vantaa Airport

Kiitoradantie 3

01530 Vantaa

Puh. 044 733 9936

Aukioloajat: 

Arkisin klo 10-18

Lauantaisin klo 10-15

XBIL Hyvinkää

Helletorpankatu 33 A 8

05840 Hyvinkää 

Puh. 044 733 9930

Aukioloajat: 

Arkisin klo 10-18

Lauantaisin klo 10-15

XBIL Turku

Kuninkaanväylä 35 B 

20320 Raisio 

Puh. 044 733 9933

Aukioloajat: 

Arkisin klo 10-18

Lauantaisin klo 10-15

XBIL Tampere

Ihantie 2 A

33400 Tampere 

Puh. 044 733 9932

Aukioloajat: 

Arkisin klo 10-18

Lauantaisin klo 10-15

XBIL Pori

Mikkolankaari 4

28130 Pori

Puh. 044 733 9931

Aukioloajat: 

Arkisin klo 10-18

Lauantaisin klo 10-15

XBIL Oy 

Y-tunnus: 2914924-7

Tietosuojaseloste

Laskutustiedot

Copyright © 2022. All rights reserved.

Tarkista vakuutusehdot myyjältä. (Kampanja voimassa 31.8. asti.)