Henkilö XBIL-blogin takana

Henkilö XBIL-blogin takana

Heippa kaikille,

 

Olen Karoliina Pentikäinen, 37-vuotias  tamperelainen vaikuttaja, markkinointipäällikkö, kolmen tyttären äiti ja yksi X-tiimiläinen. Niin ja tämän uuden XBIL-blogin kirjoittaja. 

 

Omat kokemukseni autokaupoista juontavat juurensa lukion toisen luokan kevääseen, kun täytin 18 vuotta ja sain ensimmäisen autoni. Auto oli GTI Golf, jossa oli alumiinivanteet ja niin isot renkaat, että auton veivaaminen pienellä parkkipaikalla, ilman ohjaustehostinta,  kävi urheilusuorituksesta. Auto oli vanha, mutta hyväkuntoinen. 

 

Olen maalta kotoisin, ja oma ajokortti ja auto olivat noilla leveysasteilla enemmänkin sääntö kuin poikkeus, kun täytti 18 vuotta. Koska julkinen liikenne käytännössä puuttui kotiseudultani, ja välimatkat olivat pitkiä, lasten omat menopelit helpottivat koko perheen elämää. Sen lisäksi, että pystyin kulkemaan itse auton saatuani omiin menoihini, kuskasin pienellä autollani niin mummoa kauppaan kun pikkusiskojanikin harrastuksiin. 

 

Auto ostettiin netistä,  yksityiseltä myyjältä

 

Itselläni ei vielä tuolloin ollut tietoa, eikä kyllä kiinnostustakaan autonhankintahommista. Luotin siihen, että isä osasi valita minulle sopivan auton.

 

Lukiovuosien jälkeen elin ilman autoa liki kymmenen vuotta, koska muutin maalta Helsingin keskustaan, jossa elämäntilanteeni ei vaatinut omaa autoa. Myöhemmin aikuiselämässä elin parisuhteessa, jossa auto oli, mutta koska autolla-ajovuosistani oli kulunut ikuisuus, en enää uskaltanut auton rattiin itse. Vasta vuonna 2016, kun muutin Helsingistä Tampereelle, ostimme mieheni kanssa yhteisen auton, jonka yhteydessä opettelin ikään kuin uudelleen ajamaan autoa. Tie oli aluksi kivinen. Ensin pelkäsin rattiin lähtemistä, ja kun rohkaistuin, aloin odottaa meidän kaksosia, jolloin en loppuraskaudesta enää yltänyt rattiin ja polkimille, koska vatsani oli niin valtava. 

 

Viimeiset vuodet Tampereella olen ajanut autoa ja kerännyt rohkeutta suikkia ratikkakiskojen lomassa ja parkkitaloissa. Taskuparkkeeraus aiheuttaa edelleen hikikarpaloita otsalleni, mutta muuten ajaminen sujuu jo oikein hyvin. 

Samalla, kun olen alkanut rohkaistua ratissa, olen alkanut olla enemmän kiinnostunut siitä, millaisia autoja ja mistä ostettuja meidän perheeseen tulee.

 

Viimeisin autohankitamme on Volvo XC90, jonka hankimme muutama viikko sitten XBILiltä. Koska perheeseemme kuuluu lisäkseni kaksi turvaistuinikäistä lasta, yksi teini-ikäinen ja kaksimetrinen mies, oli seitsemänpaikkainen auto meille ehdoton valinta. Näin jokaisella matkustajalla ja kuskilla on tarvittava tila. 

 

Kaupat XBILin kanssa kävi mutkattomasti

 

Olin kuullut jo aikaisemminkin, että XBILillä asiakkaat otetaan vastaan lämmöllä, mutta itse koettuna en voi kun allekirjoittaa kaiken tuon. Erityisen iloiseksi minut teki se, että näin naisenakin minut otettiin autokaupoilla “tosissaan”. Olen nimittäin huomannut, että vaikka tässä kuinka eletään vuotta 2022, on autokaupoissa, rautakaupoissa ja joissakin elektroniikkaliikkeissä naiset ikään kuin kakkoskansalaisia, joille myyntiä pidetään pakkopullana. Koska ilmapiiri XBILillä oli lämmin, oli autojen ominaisuuksista ja vaikkapa vakuutusasioista luonteva jutella – sai esittää kysymyksiä tuntematta itseään kuitenkaan typeräksi. 

 

Meidän edellinen XC90 kävi dieselillä, mutta nyt XBILiltä mukaan lähti hybridiversio. Keskustelimme myös kokosähköautosta, mutta tulimme siihen tulokseen, että meidän perheessä ennakointi ei ole vielä sitä luokkaa, että voisimme varata vaikka pitkille mökkireissuille aikaa myös lataamiseen matkan varrella. Hybridi on kuitenkin jo ensimmäinen askel vastuullisempaa henkilöautoilua. Päätöstä siivitti se, että taloyhtiöömme asennettiin sähköautojen latauspaikat viime kesänä. 

Seuraa meitä somessa:

Ihmisläheistä autokauppaa! Löydät meidät Turusta, Vantaalta ja Lempäälän Ideaparkista. Tule XBILiin ja etsitään yhdessä sinulle järkidiili!

Foreign purchases:

If you would like to sell your car to us, please email us to the following address: Jan.matinniemi@ximport.fi

XBIL Vantaa Airport

Kiitoradantie 3

01530 Vantaa

Puh. 044 733 9936

Aukioloajat: 

Arkisin klo 10-18

Lauantaisin klo 10-15

XBIL Hyvinkää

Helletorpankatu 33 A 8

05840 Hyvinkää 

Puh. 044 733 9930

Aukioloajat: 

Arkisin klo 10-18

Lauantaisin klo 10-15

XBIL Turku

Kuninkaanväylä 35 B 

20320 Raisio 

Puh. 044 733 9933

Aukioloajat: 

Arkisin klo 10-18

Lauantaisin klo 10-15

XBIL Tampere

Ihantie 2 A

33400 Tampere 

Puh. 044 733 9932

Aukioloajat: 

Arkisin klo 10-18

Lauantaisin klo 10-15

XBIL Pori

Mikkolankaari 4

28130 Pori

Puh. 044 733 9931

Aukioloajat: 

Arkisin klo 10-18

Lauantaisin klo 10-15

XBIL Oy 

Y-tunnus: 2914924-7

Tietosuojaseloste

Laskutustiedot

Copyright © 2022. All rights reserved.

Tarkista vakuutusehdot myyjältä. (Kampanja voimassa 31.8. asti.)